Nieuws

Corona en Amateurkunst

Update: 18 november
Het kabinet heeft in de persconferentie van 17 november 2020 aangekondigd dat de twee weken durende extra verzwaring van de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, wordt opgeheven. Het betekent ook dat we per donderdag 19 november 00.00 uur teruggaan naar de strikte beperkingen die we sinds 13 oktober kennen.

Op de Rijksoverheid site nav de persconferentie gisteravond  staat nu:

U mag toneelspelen, dansen, muziek maken (anders dan zingen) of acteren. Als professional of als amateur (voor uw hobby). Het is verboden om buiten de eigen woning in een groep van 2 personen of meer (zoals in koren) te zingen. Dit verbod geldt niet voor professionele zangers en kinderen tot 13 jaar.
Repeteren: maximaal 30 personen in 1 ruimte
Als u binnen repeteert, een opname maakt of oefent mag u met maximaal 30 personen in 1 ruimte zijn. In bijvoorbeeld de opname- of repetitieruimte of op een podium. En u moet dan wel 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Een zichtbaar gescheiden podium geldt als een aparte ruimte. Dit aantal is inclusief kinderen tot en met 12 jaar, maar exclusief personeel.

Optreden: maximaal 30 personen in het publiek
Als u optreedt voor publiek mogen er maximaal 30 personen in de zaal zitten. Een zichtbaar gescheiden podium geldt als een aparte ruimte. Dit aantal is inclusief kinderen tot en met 12 jaar, maar exclusief personeel. Iedereen in het publiek heeft een vaste zitplaats. Uw publiek mag niet meezingen.

Kijk voor alle maatregelen betreffende kunstbeoefening hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren

Op de site van LKCA staat alles wat wel en niet mag in de cultuureducatie en amateurkunst.

De informatie kan van dag tot dag veranderen (per discipline) dus houd ook de info van de koepels in de gaten.

Hieronder de diverse protocollen:

Klik hier voor protocol dans
Klik hier voor protocol koorzang
Klik hier voor Protocol muziekverenigingen
Klik hier voor protocol Cultuureducatie

Links:

BALK

LKCA

KNMO

Dansondernemers Nederland

 

 

Terug naar overzicht

Recente berichten

11 januari 2021

Aanmelden optreden Vogeleiland 2021

Aanmelden optreden Vogeleiland 2021

Beste cultuurliefhebber,

Ook in 2021 biedt Het Vogeleiland een kleinschalige gelegenheid voor optredens: muziek, dans, poëzie, theater,…

Lees verder
15 december 2020

Kandidaten gezocht

Kunstcircuit Deventer is op zoek naar kandidaten voor CultuurTalentprijs 2021. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt…

Lees verder

Deventer Cultuurlink

Deventer Cultuurlink is het online platform voor actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd. Hier vind je lessen, cursussen en workshops. Een overzicht van alle amateurkunstverenigingen. En evenementen, georganiseerd door amateurkunstenaars.

een initiatief van kunstcircuit

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2021 DeventerCultuurlink.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Ontwerp: Thumbs Up | Website ontwikkeld door Sieronline