Evenement

Deventer Kerst 2020: The movie!

Deventer Kerst 2020: The movie!

2020 is een bijzonder jaar voor ons allemaal. Corona bepaalt ons leven en gooit roet in ons aller eten. Met zijn allen proberen we om ons niet klein te laten krijgen en ons op een positieve manier door deze periode heen te slaan. Veel activiteiten zoals het Dickens festijn en mooie kerstconcerten kunnen dit jaar niet of slechts in beperkte vorm doorgaan. Dat is echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, we gaan nu eens bedenken wat er wél zou kunnen dit jaar rondom kerst.

We gaan met zijn allen een fantastische kerstfilm maken. Hoe ziet die eruit? Alle koren en ensembles en andere geïnteresseerden kunnen een filmpje maken met een kerstnummer. Dat nummer kun je opnemen in een grote ruimte, buiten, in kleine groepjes, of op wat voor manier dan ook die past binnen de huidige beperkingen. Al die filmpjes worden aan elkaar geplakt en ook aan elkaar gepraat met een leuke presentatie. En bij elkaar gaat dat dan een fantastische film worden. Afhankelijk van de (beeld-)kwaliteit kijken we met DRTV en Mimik of hij ook vertoond kan worden via deze kanalen.
Dus ga aan de slag en maak een leuk filmpje. De voorwaarden zijn:

1. Voor 15 november geef je aan of je meedoet via amateurkunst@kunstcircuit.nl

2. Je levert 3 titels aan waaruit de organisatie van The Movie een keuze gaat maken, dit om te voorkomen dat elk koor “stille nacht, heilige nacht” gaat zingen. Bij voorkeur ook voor 15 november.

3. Het filmpje moet voor 10 december worden ingestuurd (via wetransfer ovv naam vereniging)

4. Het filmpje moet horizontaal opgenomen worden (tips voor filmen op smartphone: https://www.youtube.com/watch?v=DgKIXVCeRW4https://www.youtube.com/watch?v=dlmMDW16O74)

5. Het moet een kerstlied/melodie zijn in kerstsfeer, dus allemaal een kerstmuts op, kerstballen in je haar, verkleed als kerstboom of noem maar op. Laat je fantasie werken en maak er iets moois/leuks van.

Ter inspiratie sturen we een link mee van het Wereldkoor Deventer, dat afgelopen voorjaar een filmpje gemaakt heeft waarbij iedereen thuis meezong met een filmpje van de dirigent: https://www.youtube.com/watch?v=BNAXLD29l00. Al deze filmpjes zijn vervolgens onder elkaar geplakt met dit resultaat. Dit vergt natuurlijk wel wat technische kennis, maar je kunt het ook simpeler houden. Buitenopnames met groepen mensen mogen, mits op afstand en mits je stil blijft staan en niet danst. Dus kijk naar wat er kan en laat je niet beperken door alle maatregelen maar geef je creativiteit de kans om iets te ontwikkelen binnen de huidige mogelijkheden. Met zijn allen gaan we het zo voor elkaar krijgen om een fantastisch kerstconcert te maken!

Terug naar overzicht

Details evenement

  • 27-10-2020
  • 11-12-2020
  • gratis deelname
  • Meer informatie

Deventer Cultuurlink

Deventer Cultuurlink is het online platform voor actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd. Hier vind je lessen, cursussen en workshops. Een overzicht van alle amateurkunstverenigingen. En evenementen, georganiseerd door amateurkunstenaars.

een initiatief van kunstcircuit

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2020 DeventerCultuurlink.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Ontwerp: Thumbs Up | Website ontwikkeld door Sieronline